DIY: Een checkerboard tafel

Posted on

Checkerboard
Sinds eind zomer had ik het idee om op mijn tafel een dambord te schilderen. Ik nam de maten van mijn tafel op en bepaalde dat ik voor een dambord ging met 100 vakjes, dan kan je ook altijd een hoek ervan nemen om op te kunnen schaken (64 vakjes). Mijn vakjes werden 6 bij 6 cm groot. Ik knipte 50 stukjes dikker papier in dat formaat. Vervolgens plakte ik deze in het checkerboard figuur op tafel met plakboek plakkertjes.
checkerboard Alpha plakkers checkerboard
Daarna probeerde ik de rest van de tafel netjes af te tapen en ging ik aan de slag met een spuitbus zwarte verf. Na 20 minuten drogen haalde ik de papiertjes en plakkertjes er weer vanaf en ging ik met terpetine in de weer om doorlopen verf eraf te halen. De verf was namelijk onder de schilderstape gelopen. Damstenen erop en spelen maar! Zwart-wit details: De tafel heeft zwarte poten en een wit tafelblad & een zwarte en een witte stoel.
Uiteraard kreeg ik hulp van Alpha.
checkerboard Alpha

Verf aan het drogen
Checkberboard buiten


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *