De wondere wereld van eBay

Posted on

Iedereen heeft weleens over eBay gehoord en snapt het idee erachter. Toch valt er nog heel veel te ontdekken in de wondere eBay wereld. Ik was opzoek naar een lensdopje voor mijn Nikon lens, de mijne was ik een tijd geleden kwijt geraakt tijdens een photoshoot. Na eerst de bekende winkelketens af te zijn gegaan had ik besloten dat ik geen zin had om 15+ euro voor een hard stukje plastic te willen betalen. Na de tip van mijn broer om eens op Ebay te kijken kwam ik naar lensdoppen tegen die voor een aantal dollars inclusief verzendkosten naar jouw adres zouden worden verzonden. Een geduldige drie weken later was deze dan ook aangekomen. Nog steeds aangenaam verrast over het bedrag wat ik betaald had en het product ging ik weer verder winkelen op ebay, ik richtte me vooral op fotografie gerelateerde hebbedingetjes. Hiervoor betaalde je ook enkele dollars, soms waren items na een week al binnen en soms moest je langer dan een maand wachten. De leukste dingetjes waren toch de dingen die je voor 0.99 dollar kon kopen inclusief verzendkosten. Het kwam dan met de vliegtuigpost overgevlogen uit Hong Kong, China. Het kan ook voorkomen dat je bestelling helemaal niet aankomt, daar kom je dan ook pas na een geduldige maand achter. Na contact opgenomen te hebben met de eBay seller, stort deze netjes je dollars terug op je Paypal account. Omdat mijn blog een fotografie blog heb ik de fotografie gerelateerde items op een rijtje gezet. De foto ’s zijn gemaakt in een fototentje voor productfotografie, welke ik ook op eBay heb bestelt. De prijzen van de producten verschillen tussen 0.99 dollar en 20 dollar.


Niet te vergeten zijn ook de leuke mailtjes die je krijgt van de Chinese eBay sellers, met hun geweldige Engels

‘Dear friend, how are you
Thank you in our store and purchase. Thank you for your tolerance and understanding. Sorry to bring you the inconvenience. We have already resend the goods. The goods are in transit. Logistics companies generally need 20-25 days delivered to your hands. Please wait patiently. Note timely check. If there is anything I can do for you. Please tell me. If you have any comments or suggestions about our goods or services. Please feel free to contact us. We will give you a satisfactory answer. You are a good buyer. I think we will have good cooperation.
Bless you and your family life happiness’


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *