18 September 2010: Het Bajesdorp Festival

Posted on

Via Facebook had ik een uitnodiging gekregen voor een festival: het bajesdorpfestival. Het bajesdorp zijn woningen ooit bedoeld waren om in te wonen voor de cipiers van de Bijlmer Bajes(Penitaire inrichting Over-Amstel). Inmiddels zijn deze ruim 20 woningen verdeeld onder nog enkele cipiers, krakers en anti-krakers. De krakers organiseerden dit festival. Omdat ik met drie keer struikelen op de locatie zou zijn nam ik maar even een kijkje. Het zou om drie uur beginnen en ik was er rond half vijf, ik merkte al snel dat ik te vroeg was. De meeste hippies waren namelijk nog niet ontwaakt. Na wat gepraat te hebben met volwassenen die in hun puberteit waren blijven hangen wat huiskamerconcertjes bijgewoond. De artiesten hadden evenals andere bezoekers weinig aan hun uiterlijke verzorging gedaan. Een man met zijn gitaar, een man met zijn synthesizer. Aardig, maar het verveelde al snel. Met het ondergaan van de zon namen de hippies toe. Er was een drukte ontstaan voor de broodjes hamburger. Vegetarisch natuurlijk, hoe kon ik me dat nog afvragen. Ik ging voor de curry. Het was mij tot aan het eind van de maaltijd nog onduidelijk, wat ik mezelf nou precies had voorgeschoteld. Het bleken kikkererwten in curry te zijn, de tomaten had ik wel herkend. Niks van vlees te herkennen natuurlijk. Naarmate de avond vorderde werden de huiskamerconcerten uitbundiger, luider, drukker en geuriger. Veel van mijn tijd buiten doorgebracht. Het was geen pretje je door een zwetende hippiemassa heen te werken. En lauw Amstel bier ook niet. Een sfeerimpressie:

bajesdorp1
bajesdorp2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *