DIY: Vinyl, Vinyl & Vinyl!

Posted on

In opvolging van mijn vorige blog, DIY: Vinyl Etagere, nu een dubbele DIY, wederom met Vinyl.

Diy vinyl clock1

Vinyl Klok

Uiteraard heb je dus weer wat Lp’s nodig, de LP wordt of een klok, of een fruitschaal, waar je naar blijft kijken, dus kies een leuk passend kleurtje uit. Op rommelmarkten en op kringloopwinkels heb je veel oude LP’s voor je geld.
Daarnaast dus een klokwerk, losse klok onderdelen zijn te koop bij o.a. Conrad of je kan een oude (maar werkende) klok uit elkaar halen om te gebruiken.
Benodigdheden vinyl klok:
– LP
– Klokwerk
– Schaar
– Lijm
– Plek op de muur

Haal het klokwerk los van de oude klok en kijk of deze past door het rondje van de LP. Als het klokwerk te groot is, schaaf dan rondom met een schaar bij. Bevestig het klokwerk op de LP door de moertjes aan te draaien. Doe een paar drubbels lijm op de achterkant van het klokwerk en de LP. Bevestig de wijzers en een plaats een batterij. Makkelijk zat, niet?

backside

diy vinyl clock2

Vinyl Schaal

Benodigdheden fruitschaal:
– LP
– Oven
– Grootte ovenbestendige ronde schaal/bak/pan
– Ovenhandschoenen
– Houten snijplank (of iets hittebestendig)

Verwarm de oven voor op 100 graden celsius. Plaats de LP in het midden van de omgekeerde pan en in het midden van de oven. Hou de oven de komende minuten goed in de gaten, als de LP zich begint te vormen, vorm met de ovenhandschoenen bij. Als je tevreden bent met de vorm laat je hem afkoelen op de pan. Als de LP nog een beetje warm is, maak hem los van de pan.

oven bowl

bowl result result


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *