DIY: USB-stick filmrol

Posted on

Op het internet zag ik een hele hippe USB stick in de vorm van een fotorolletje. Heel erg gaaf, maar 20 dollar voor 2 gigabyte had ik daar niet voor over. Zou ik dat ook zelf kunnen maken?

DSC_9487_namen

DSC_9489_namen

Benodigdheden
Filmrolletje(s)
Compacte USB-drive
Tape (lieftst zwart)
Bieropener
Tang
Schaar

Let voor de USB drive wel op het fysieke formaat van de drive, deze moet wel in het fotorolletje passen. Zelf gebruikte ik de Sandisk Cruzer Blade van 8 gigabyte, die past gemakkelijk. Ik raad je aan een paar filmrolletjes klaar te hebben liggen als je begint, het mooiste resultaat krijg je pas na meerdere pogingen.

DIY
Haal met de bieropener de onderkant van het filmrolletje eraf. Dit is een metalen plaatje die om het rolletje heen zit geklemd. Zet kracht op meerdere plekken zodat hij er met zo min mogelijk beschadigingen eraf kan gaan. Als de onderkant eraf is, druk je aan de bovenkant om de gehele film met spoel eruit te halen.

25-01-2013DSC_9506

Bovenaan het rolletje ontstaat een gat omdat je de spoel verwijdert hebt. Deze moet je verbreden zodat deze ruim genoeg is voor de USB aansluiting. Dit kan je doen met een tang, die idealiter even breed is als de USB aansluiting dik is. Zet daarvoor de tang in het gat en druk voorzichtig zodat het metaal van het dopje indeukt.
De USB-drive die ik gebruikte is rood met zwart, om het rood niet te zien als je bij de filmrol naar binnen kijkt heb ik het de USB-drive afgeplakt met tape. Steek de USB drive ver genoeg door de inkeping die je met de tang gemaakt hebt.
De film kun je goed gebruiken om te zorgen dat de drive op zijn plek blijft zitten door de film eerst strak om je vinger te draaien en daarna rondom de drive te plaatsen. Laat een stukje film naar buiten steken.
De onderkant van de filmrol kun je opvullen met een deel van de spoel. De spoel knip je met een schaar op de juiste grootte. Als je de spoel erin hebt zitten kun je de metalen onderkant weer terugplaatsen.
Tadaa!

25-01-2013DSC_9522


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *