5 April 2010: Op ontdekkingstocht in mijn eigen straat

Posted on

Eindelijk weer eens op stap om foto’s te maken. Het regent gelukkig niet, maar de luchten zijn wel lelijk grijs. Vooruit dan maar. Ik fiets in mijn eigen straat langs een garage met veel kevers buiten. Elke dag kom ik hier zo ongeveer langs, vandaag met een camera. Ik had mezelf een tijd geleden al beloofd om hier foto’s te maken. Ik stap af en loop naar de auto’s, niemand op het terrein te zien. Ik begin met een kevertje wat vroeger een reclame kever is geweest voor het frisdrankmerk 7up. Er zit geen duidelijk dak meer op, nog wel een motorkap, maar geen motor. Takken van een struik liggen over de voorruit heen gegroeid. De deur leunt tegen het wagentje aan. De foto’s lukken aardig. Door naar wat volgende kevers, die er iets beter aan toe zijn. Opmerkelijk is dat er in een kever ski’s liggen en de deuren ook gewoon open zijn. Ik loop naar de andere kant van het terrein, en fotografeer een kever in allerlei kleuren die bovenop een container staat. Naast de container staat een blauw hoog busje. Ik loop er langs en gluur naar binnen. Er staat een fauteuil met daarop een zak witbrood, een koffer, een matras met dekbed erop. Op de verdieping erboven staan ongeopende flesjes bier. Ik tuur nog een keer naar het dekbed, qua vorm lijkt het alsof er iemand onder ligt, maar dat zou wel toeval zijn. Ik loop verder langs het busje en zie twee fietsen staan. Langzaam komt er argwaaan in me naar boven, ik loop weer terug en zie een man opschrikken in het busje met erg verward haar. Ik loop snel door en kijk nog een keer achterom en zie dat de man zich omdraait en weer gaat liggen. Geschrokken was ik wel, maar ik weet niet of het komt door mijn naiviteit(dat niemand om 14:00 nog in zijn busje ligt te slapen in mijn buurt) of door het onverwachte moment. Een beetje beduusd fiets ik weer naar huis en bekijk ik even later hoe de foto’s zijn geworden.

bus

kever


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *